onsdag 23 november 2011

Indirekt mobbning

Flickor och pojkar mobbar på olika sätt. Ofta är pojkarna mer aggressiva och fysiska när de utsätter någon från mobbning. När flickor mobbar använder de oftare ord eller uteslutning, så kallad indirekt mobbning. Indirekt mobbning är svårare att upptäcka men kan ge stora sår för den som utsätts. Flickor upplever även mobbning mer besvärande än pojkar visar skolstudier (Frånberg; Wrethander, 2011)

Indirekt mobbning sätter sig på insidan av individen, det bryter ner som sår som blöder invändigt. Hur blir kappan om jag börjar med indirekt mobbning av den? Elaka ord, bortvända blickar, skratt som menar något helt annat... Vilka tankar skapar det i individen? Hur påverkar insidan utsidan? 

Jag har börjat brodera: 

Vi får hur det blir!

Personligen tycker jag att det är lite jobbigt att märka någon så tydligt... Det som jag broderar kan man sprätta bort men det kommer ändå synas att något har suttit där. Broderi kan man se tydligt, men ord som sårat en människa är svåra att se och ännu svårare att sprätta bort... Undrar om de någonsin försvinner helt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar